Carne Cruda
About the recipe
Is een typisch regionaal voorgerecht afkomstig uit de Langhe, maar wordt over het algemeen in Piemonte geconsumeerd. Rauwe kalfsplakjes in dunne plakjes gehakt met een mes en op smaak gebracht met citroensap, olie, knoflook, zout en peper.
Ingredients
Voor 4 personen
300 g zeer mager kalfsvlees (je kunt het ook goed bereiden met kalfsgehakt, maar overleg met de slager)
200 g eekhoorntjesbrood of champignons
1/2 el mosterd
bleekselderij
het sap van een halve citroen
olijfolie
zout
peper
More recipes
In mijn recente boek "Mijn Piemonte" neem ik je mee op reis en deel ik mijn ervaringen. Lees mee over wijnen, culturele gewoonten, heerlijke gerechten, bijzondere mensen en leuke wetenswaardigheden.
Te bestellen via martinodipiemonte.nl/shop
Method
De bereiding van rauw Piemontees vlees is niet moeilijk en kost weinig tijd, maar volg wel de juiste stappen. Eerst moet het vlees met een mes in kleine blokjes worden fijngehakt.
Doe het vlees in een grote kom en breng het op smaak met een eetlepel olijfolie, citroensap en mosterd. Meng nu een eerste keer voorzichtig, zodat de ingrediƫnten goed met elkaar vermengen, breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
Laat het mengsel ongeveer twee uur marineren, zodat het vlees smaken en aroma's kan opnemen en ook licht gaar kan worden. Nadat de rusttijd is verstreken, is het vlees klaar om op het bord te worden geserveerd.
Neem voor de garnering het eekhoorntjesbrood en snijd ze in dunne plakjes, leg ze op de portie rauw vlees en breng op smaak met een dun scheutje olie, de fijngehakte bleekselderij en eventueel wat peper en zout.