top of page

First piatti

by Martino di Piemonte

The starters represent an all-Italian tradition. An appetizer can be onepastaare but also oneRisottoor a soupy preparation eaten at the beginning of the meal, but after the antipasta. The starter can be a pasta but also a risotto or a soup-like preparation such as a soup or a soup based on legumes, for example. Without prejudice to the starters of risotto and soups, pasta is the real queen of good food and of the Mediterranean diet. Pasta, a simple and cheap dish, with its countless nutritional qualities and many spices. 

Gnocchi al Castelmagno

Gnocchi al Castelmagno

De Gnocchi al Castelmagno is een typisch gerecht uit de regio Cuneo.

Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane

Dit recept kun je een beetje vergelijken met een lasagne recept waarbij de lasagnebladen worden vervangen door dun gesneden plakken aubergine of courgettes.

Linguine con cozze e vongole

Linguine con cozze e vongole

Pasta vongole en mosselen. Geen specifiek Piemontees gerecht maar een gerecht wat je tegenkomt in de steden en dorpen langs de kust.

Ravioli di zucca e amaretti

Ravioli di zucca e amaretti

Ravioli met een vulling van pompoen, amaretti koekjes, geserveerd met boter en salie

bottom of page