In mijn vorige blog hebben we "La Cucina Piemontese" in het kort uitgelegd. Nu volgt de praktijk.
Samen met de Piemontese chef Angelo Colombo hebben wij tijdens onze kookworkshops van 2018, qua antipasti de volgende gerechten en Piemontese wijnen toegepast. Wij hebben zoveel mogelijk gerechten uit de Piemontese keuken bereid, maar soms ook even uitgeweken naar andere regio's.
Antipasti
Vitello tonnato nieuwe stijl met warme jus | Vitello tonnato glassato al succo di vitello
Vitello tonnato met geroosterde paprika | Vitello tonnato al peperone arrosto
Gerookte kalfstartaar met groenten gemarineerd met parmezaanse kaas, truffel en een gemarineerd ei | Tartare di vitello affumicata con giardiniera di verdure uovo marinato parmigiana e tartufo
Coquilles met saffraansaus en eenkhoorntjesbrood | Capesante spadellate con salsa allo zafferano e funghi porcini
Coquilles met pompoen, garnalen en pancetta | Capesante su crema di zucca con gambero e pancetta croccante
Saltimbocca van vis | Saltimbocca di Pesce
Mocht je interesse hebben in een van de genoemde gerechten, stuur mij dan even een berichtje.
Wil je ook eens aan een kookworkshop mee doen bekijk dan hier het menu
Wijnkeuze
Roero Arneis | Piedmont Chardonnay | Dolcetto d’Alba
De komende blogs zal ik aandacht besteden aan de primi, secondo en de dolci.
Un sacco di piacere di lettura e volentieri fino alla prossima volta
Saluti Angelo & Martino
Comments