top of page
Zoeken
Foto van schrijverMartin ten Donkelaar

La cucina Piemontese - primi



In deze blog komt de primi aanbod die wij tijdens onze kookworkshops van 2018 hebben toegepast. Wij hebben zoveel mogelijk gerechten uit de Piemontese keuken bereid, maar soms ook even uitgeweken naar andere regio's.

 

Primi


Ravioli gevuld met pompoen, amaretti koekjes en een saus van salie boter

Ravioli di zucca e amaretti al burro e salvia


Dorade filet gehuld in een krokant laagje aardappelkorst, met een garnituur van spinazie, pijnboompitten en rozijntjes

Fitetto di orata in crosta di patate servito con spinaci saltati in padella


Aubergines met mozzarella, tomaten en parmezaanse kaas uit de oven

Parmigiana di Melanzane


Gnocchi met asperges met een saus van garnalen en tomaat

Gnocchi di patate con salsa ai crostacei asparagi e lime


Gnocchi met wildzwijnfilet

Gnocchi di patate al ragû di cinghiale |



Tagliatelle met verse zalm

Tagliatelle al salmone


Risotto met truffel en berg kaas

Risotto carnaroli al tartufo mantecato con toma piemontese


Mocht je interesse hebben in een van de genoemde gerechten, stuur mij dan even een berichtje.

Mijn persoonlijke favoriet is de Parmigiana di Melanzane, ik zal hier in een volgend blog uitgebreid op terugkomen.

Wil je ook eens aan een kookworkshop mee doen bekijk dan hier het menu en de data.

 

Wijnkeuze

Barbera d’Alba | Barbera d’Asti Evolution | Barbera d’Asti superiore |Grignolino | Piedmont Chardonnay | Barbaresco




 

Un sacco di piacere di lettura e volentieri fino alla prossima volta

Saluti Angelo & Martino

0 opmerkingen

Comments


bottom of page